تفاهم نامه پلی پروپیلن جم با دانشگاه صنعتی شریف

گام پلی پروپیلن جم برای نوآوری و افزایش توان تولید

گام پلی پروپیلن جم برای نوآوری و افزایش توان تولید

شرکت پلی پروپیلن جم و دانشگاه صنعتی شریف با هدف تنوع بخشی به سبد محصولات استراتژیک و ارزش‌آفرینی بیشتر تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی امضا کردند.
مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره پلی پروپیلن جم با اشاره به اهمیت ارتباط میان صنعت و دانشگاه در مسیر نوآوری و خودکفایی صنعت پتروشیمی، اظهار‌داشت: با توجه به تحولات صورت گرفته در حوزه صنایع پایین دستی پتروشیمی و ضرورت همگرایی و ارتقای ظرفیت تولید با هدف تأمین نیاز صنایع داخلی و توسعه بازار خارجی، از ابتدای حضور در شرکت پلی پروپیلن جم با سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی اصولی به دنبال گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه بوده‌ایم.
سید مصطفی فیض با اشاره به برخی موفقیت‌های حاصل از پیوند صنعت و دانشگاه در شرکت متبوع، اذعان‌کرد: تفاهم‌نامه همکاری علمی – پژوهشی با دانشگاه صنعتی شریف در راستای اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و در ادامه همکاری‌های پژوهشی قبلی با این دانشگاه منعقد شده‌است.
مدیرعامل پلی پروپیلن جم گفت: تاکید و تصریح مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی با توجه به تحریم‌های ظالمانه‌ای که بر صنعت و اقتصاد کشور تحمیل شده است، لزوم توجه جدی به ظرفیت‌های داخلی و درون‌زای کشور را دو چندان ساخته‌است.
وی با بیان اینکه خلاقیت و نوآوری گام جدید پلی پروپیلن جم برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی می باشد، تأکید کرد: اجرای نظام نوآوری و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در مجموعه پلی پروپیلن جم در دستورکار قرار گرفته و امیدواریم با گنجینه دانش و نیروی‌انسانی کارآمد و مجرب شرکت و با تعریف درست ابعاد کار و برنامه زمان‌بندی مشخص بتوانیم دستاوردهای خوبی از این تفاهم کسب کنیم.
فیض با اشاره به آغاز جهش سوم صنعت پتروشیمی در کشور، بیان کرد: تنوع سبد محصول، ضرورت نوآوری و پژوهش و تحقیق و توسعه در این صنعت را نشان می‌دهد و بدون تردید این تفاهم‌نامه نقطه عطفی در صنعت تولید پلی پروپیلن کشور و تنوع بخشی به سبد محصول شرکت پلی پروپیلن جم خواهد بود.
تجاری سازی ۴ گرید جدید پلیمر تا پایان سال ۱۴۰۰
مدیرعامل پلی پروپیلن جم درخصوص تولید و تجاری سازی گریدهای جدید و پرکاربرد نیز گفت: مهمترین اولویت فعالیت‌های پلی پروپیلن جم در کنار تولید و ارزش آفرینی، پشتیبانی و حمایت جدی از صنایع پایین دست و مورد نیاز کشور است که در همین راستا سال گذشته در حوزه سلامت اولین تولیدکننده در گرید HP564S بودیم و با توجه به شرایط حاکم بر کشور، -همچون پتروشیمی های شازند و مارون- از سود خود گذشته و منافع ملی را اولویت قرار دادیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر توسعه چندین گرید جدید را در دستور کار داریم که در همین راستا گرید RP120L با هدف جلوگیری از واردات و بهره‌گیری صنایع پایین دست به تولید انبوه رسید و جایزه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف را نیز دریافت نمود.
سید مصطفی فیض ادامه داد: تولید این گرید با توجه به افزایش هزینه تولید در حوزه های فرآیندی، شیمیایی و افزودنی‌های مورد استفاده، کار بسیار سختی بود ولی سعی کردیم با بهینه کردن ترکیب محصول، منافع بیشتری نصیب صنایع پایین دست و اقتصاد کشور شود.
مدیرعامل پلی پروپیلن جم با بیان اینکه امکان اعلام محصولات جدید بطور مشخص وجود ندارد، اذعان کرد: این نوید را می دهیم که در حوزه تحقيق و توسعه در حال بررسی بر روی حداقل چهار گرید جدید هستیم، در این زمینه اقدامات آزمایشگاهی انجام شده و پیش بینی بازار و سودآوری آن در حال نهایی شدن است.
وی افزود: امیدوارم طی ماه‌های آتی تولید آزمایشی و محدود این محصولات اجرایی شود و پس از طی مراحل تایید و صحه‌گذاری از طریق صنایع پایین دست، تولید انبوه کلید بخورد.
فیض با اشاره به قرارداد دیگر مجموعه پلی پروپیلن جم با مجموعه دانشگاهی کشور، بیان کرد:  این قرارداد با هدف بررسی زنجیره پروپیلن و پلی پروپیلن کشور منعقد شده است و امیدواریم بتوانیم با توجه به توان مالی شرکت در این حوزه نیز سرمایه گذاری کنیم.
همکاری صنعت و دانشگاه برای از بین بردن گلوگاه لایسنس
رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتي شريف نیز در این نشست با تقدیر از نگاه علمی مدیران شرکت پلی پروپیلن جم و فراهم سازی زمینه همکاری صنعت و دانشگاه برای روزآمدی و ارزش آفرینی بیشتر در حوزه تولید محصولات دانش‌بنیان پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی از افتخارات بزرگ کشور است و اگر جهش دوم در این صنعت ارزش آفرین رخ نمی داد امروز به خاطر تحریم های ظالمانه اوضاع متفاوتی در حوزه تامین ارز داشتیم، این هوشمندی در سیاستگذاری کشور را نشان می دهد که در زمان مناسبی سرمایه گذاری را شروع کرد و امیدوارم این نگاه درون‌زا برای توسعه صنعت پتروشیمی تداوم پیدا کند.
على ملكي با بیان اینکه تحریم‌ها نشان داد با استحکام قوی در داخل و سرمایه‌گذاری روی داشته‌هایمان می‌توانیم جلوی ضربه‌پذیری اقتصاد را بگیریم، اظهار داشت: در یک مقایسه بین المللی، کشورهایی همچون آلمان، کره جنوبی و سنگاپور به ازای هر تن تولید محصولات پتروشیمی سه برابر ارزش افزوده دلاری بیشتر از ایران کسب می‌کنند، به دلیل اینکه محصولات متنوع با ارزش افزوده بالاتر و تکنولوژی پیشرفته‌تری از ایران تولید می‌کنند و بازار کمتر رقابتی با درجه انحصار بالا در اختیار دارند. بنابراین تولیدکنندگان می‌توانند در زمینه پریمیوم منافع بیشتری از مشتری های خود کسب کنند.
وی ادامه داد: ما در برخی از همین محصولات پایین دستی پتروشیمی در عین حال که تراز تجاری پتروشیمی‌مان مثبت است ولی وارد‌کننده هستیم، این یعنی ارزش افزوده‌ای که به شكل بالقوه می توانستم تولید کنیم و ارزآوری و اشتغال بیشتری داشته‌باشیم را از دست داده‌ایم.
رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتي شريف با بیان اینکه هرچند توسعه پتروشیمی سرمایه بر است اما پایین دستی آن اشتغال زا است، بیان کرد: در حوزه تولید تجهیزات صنعت پتروشیمی نیز با توجه به اینکه ۸۰ درصد تجهیزات از مجتمع‌های ماشین سازی داخلی تامین می‌شود، به سمت تحریم ناپذیری حرکت کرده‌ایم و اغلب تجهیزات دانش‌بنیان و استراتژیک را خودمان می‌سازیم.
ملكي افزود: با همه پیشرفت‌ها در صنعت پتروشیمی همچنان در زمینه لایسنس مسئله داریم و باید با همکاری صنعت و دانشگاه این گلوگاه بشكند تا صنعت پرافتخاری در کشور شکل بگیرد و ما نیز بتوانیم در این افتخار آفرینی سهم اندکی داشته‌باشیم.
وی اذعان کرد: ما باید در شکل دهی نظام نوآوری و اکوسیستم پتروشیمی نقش داشته‌باشیم و با خلق تکنولوژی جدید به جایی برسیم که بخش قابل توجهی از ارزش افزوده صادرات پتروشیمی به جای خام فروشی ناشی از دانش فنی و تکنولوژی باشد.
رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتي شريف گفت: کشورهایی مانند آلمان، کره جنوبی و سنگاپور نفت ندارند ولی از کسب و کار و تکنولوژی ارزش افزوده و اشتغال ایجاد می‌کنند، لذا برای ایران که کشوری با منابع هیدروکربوری است، لازم است که در این حوزه برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری جدی انجام دهد.
تولید بیش از۱۲۰ نوع گرید پلی پروپیلن در شرکت پلی پروپیلن جم
شرکت پلی پروپیلن جم (JPPC) تولیدکننده انواع گریدهای پلی پروپیلن با نام تجاری”JAMPILEN” و با بالاترین کیفیت با تکیه بر فن آوری منحصر به فرد Spheripol با ظرفیت اسمی ۳۰۰ هزار تن در سال می باشد. شرکت پلی پروپیلن جم قادر به تولید بیش از۱۲۰ نوع از گریدهای پلی پروپیلن شامل هموپلیمر، کوپلیمر تصادفی، کوپلیمر ضربه پذیر(هتروفاز) و ترپلیمر با هدف پوشش تمامی کاربردهای پلی پروپیلن در بازار ایران و جهان است. دسترسی مناسب به خوراک، ظرفیت تولید با مقیاس جهانی، موقعیت استراتژیک جغرافیایی، تنوع سبد محصول، استفاده از روزآمدترین تکنولوژی تولید، خوراک مبتنی بر گاز و بسیاری عوامل دیگر باعث شده است که شرکت پلی پروپیلن جم به عنوان تنها و بزرگ ترین تولیدکننده تخصصی پلی پروپیلن در کشور با راهبرد خلق ارزش به سود مشتری، جایگاه خود را به عنوان پیشتاز در بازار به خوبی تثبیت نماید. لذا پشتیبانی از زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی و تکمیلی همواره در اولویت دستورکار پلی پروپیلن جم قرار داشته است.
تولید گریدهای پرمصرف پلیمری توسط پلی پروپیلن جم و صرفه جویی ارزی
پلی پروپیلن جم پشتیبانی از زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی و تکمیلی را همواره در اولویت دستور کار خود قرار داده و در این رابطه با تولید گریدهای مختلف مانع از خروج ارز از کشور شده است.
گرید Jampilen RP120L یک ترموپلیمر پلی پروپیلن جدید محصول شرکت پلی پروپیلن جم است که در اواخر سال ۱۳۹۹ به تولید انبوه رسید و روانه بازار گردید. این محصول برای بسته بندی به ویژه در مورد موادغذایی کاربرد فراوان دارد.گرید ترپلیمر شرکت پلی پروپیلن جم با قابلیت دوخت پذیری در دمای پایین (۱۱۸-۱۱۳ درجه سانتیگراد) که برای کو اکستروژن فیلم های پلی پروپیلن آرایش یافته و در دو جهت (BOPP) طراحی شده و دارای فرمولاسیون پایدار کننده است. با توجه به عدم استفاده از کلسیم استئارات در این محصول، دارای شفافیت بالا، جلای بسیار مناسب می باشد که در بسته بندی مواد غذایی، لوازم تحریر، پوشاک، مواد آرایشی، سبزیجات و میوه های فرآوری شده و محصولات تنباکو و نیز فیلم‌های کواکسترود شده BOPP نیز برای بسته بندی پنیر، محصولات قنادی و گوشتی بسیار کاربرد دارد.
گرید Jampilen EP3130UV یک کوپلیمر ضربه پذیر با فرآیند قالب گیری است که دارای ویژگی هایی نظیر مقاومت به ضربه شدید، مقاومت بالا در برابر اشعه فرابنفش(بعلت وجود پایدار کننده UV) و فرآیند پذیری مناسب با کاربرد درمحیط های باز می باشد. این گرید در تولید قطعات مهندسی و قطعات خودرو (سپر، گل پخش کن و …) و سایر قطعات که نیاز به ضربه پذیری بالا دارد استفاده می شود و همچنین در آمیزه سازي جهت استفاده در صنعت خودرو و لوازم خانگي کاربرد دارد..
گريد Jampilen RP345S یک کوپلیمر اتفاقی پلی پروپیلن است که دارای سیالیت بالا و شفافیت و خواص نوری بسیار خوبی می باشد و برای کاربردهایی در شفافیت بالا و ظاهر مناسب انتخاب می گردد. این گرید برای قالبگیری تزریقی و قالبگیری بادی کششی تزریقی (ISBM) بسیار مناسب است و نیز سیالیت بالای این گرید امکان چرخه فرآیندی کوتاه و صرفه جویی در انرژی نسبت به سایر گریدها را فرآهم ساخته است. از کاربردهای این گرید می توان به بسته بندی محصولات غیرحساس به اکسیژن (مانند شرینی جات، گیاهان دارویی، لوازم آرایشی و بهداشتی) و جایگزین بسیار خوب برای PET و PVC در ISBM اشاره کرد.
گرید Jampilen EP548T یک کوپلیمر ضربه پذیر با سیالیت بسیار بالا و حاوی عامل هسته زا و آنتی استاتیک برای قالبگیری تزریقی قطعات دیواره نازک و لوازم خانگی است. با استفاده از این گرید تعادل بسیار خوبی از خواص مکانیکی را در کنار سرعت بالای تولید به دلیل پرکردن آسان قالب و زمان چرخه کوتاه را خواهیم داشت. این گرید در بسته بندی دیواره نازک و تماس با مواد غذایی (ظروف نگهداری روغن نباتي، ماست، پنیر، دسر و لوازم خانگي درب ها و درپوش ها گلدان ها و صندوق های نگهداری یخ، لوازم ورزشي، تفريحي و اسباب بازی ها) کاربرد دارد.



نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *