نایب رئیس شورای استان در نشست با رئیس حفاظت از محیط زیست استان بوشهر: طرح کمیته ملی کاهش آلودگی عسلویه بدون توجه به مشکلات زیست محیطی صنعت نفت و گاز در شهرستان جم قابل پذیرش نیست/از حقوق مردم کوتاه نمی آییم

نایب رئیس شورای استان در نشست با رئیس حفاظت از محیط زیست استان بوشهر:  طرح کمیته ملی کاهش آلودگی عسلویه بدون توجه به مشکلات زیست محیطی صنعت نفت و گاز در شهرستان جم قابل پذیرش نیست/از حقوق مردم کوتاه نمی آییم

 

🔷عصر روز گذشته اعضای شورای اسلامی استان بوشهر با حضور در دفتر رئیس اداره کل حفاظت از محیط زیست استان،با ایشان دیدار و مباحث مهم استان و شهرستان ها را در حوزه محیط زیست را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

🔰سخنگو و نایب رئیس شورای استان بوشهر با اشاره به اهمیت و جایگاه استان بوشهر در اقتصاد و انرژی و منابع عظیم نفت و گاز بیان داشت: حضور گسترده صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و عدم التزام و پایبندی این صنایع به رعایت قوانین و مقررات زیست محیطی، ضمن به خطر انداختن سلامت مردم، ظرفیت ها و فرصت های ممتازی را که در حوزه گردشگری می تواند برای توسعه پایدار در استان ایجاد شود، به تهدیدی جدی برای آینده این صنعت پردرآمد و اشتغال زا تبدیل کرده است.

رمضانی افزود: امروز مسئله تقابل این صنایع آسیب زا با محیط پیرامونی به عنوان یک چالش اساسی در مسیر توسعه پایدار منطقه مطرح است و این قبیل دغدغه های بجا و مهم ایجاب می کند که اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر یک دستگاه پویا،تخصصی،مستقل و قانون مدار بوده و در دفاع از مردم استان همواره نقش موثر و متعهدانه خود را به بهترین شکل ممکن ایفا نماید.

🔸استقلال،شهامت و صداقت حرفه ای مهمترین خواسته مردم از اداره کل حفاظت از محیط زیست است و بضاعت اداره کل در بکارگیری نیروهای تخصصی و تجهیزات پایشی مورد نیاز نباید منجر به خروج صنایع نفت و گاز به ویژه پتروشیمی ها از لیست صنایع آلاینده گردد .

🔷نایب رئیس شورای اسلامی استان بوشهر در ادامه این نشست به بیان مباحث زیست محیطی پرداخت که مهمترین آن بدین شرح است:

🔻برخی مسئولان محیط زیست در شهرستان ها از تخصص کافی برخوردار نیستند و حتی با ابتدایی ترین استانداردهای زیست محیطی در زمینه پایش وشیوه های نمونه برداری هم آشنایی ندارند که این خود عاملی است که صنایع آلاینده بدون هیچ واهمه و جسورانه همچنان به تخلفات زیست محیطی خود ادامه دهند.

🔻در اثر سهل انگاری و عدم نظارت و پایش های لازم زیست محیطی صنایع معدنی و سنگ شکن های فعال در بخش ریز علی رغم آسیب های فراوان به بخش های مختلف زیست محیطی در لیست صنایع آلاینده شهرستان قرار نمی گیرند تا همچنان از ظرفیت قانونی که در بند الف ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه برای رفع بخشی از مشکلات درمانی و بهداشتی بخش ریز می شود استفاده کرد ، به راحتی از بین برود.

🔻 اصلی ترین و مهمترین مسئولیت اجتماعی پالایشگاه فجر جم در قبال محیط پیرامونی خود، احداث تصفیه خانه صنعتی است.

🔻 اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر باید امروز پاسخگوی نتیجه پرونده ای باشد که دو سال قبل با ورود سرزده دادستان شهرستان جم از پالایشگاه فجر جم صورت گرفت و کلکسیونی از تخلفات زیست محیطی در حضور ایشان نمونه برداری و مستندسازی شد.
محیط زیست شفاف پاسخ دهد که در مراجع قضایی چه مستنداتی ارائه کرده و با چه کیفیتی این پرونده را پیگیری و از آن دفاع نموده است که نتیجه و سرنوشت آن هنوز نامعلوم است؟

🔻در صورتی که پاسخی منطقی برای این مسئله پیدا نکنیم به عنوان نمایندگان مردم از محیط زیست استان به مراجع ذیصلاح و دستگاههای نظارتی و بازرسی شکایت خواهیم کرد و سلامتی مردم خود را با هیچکس و هیچ چیز معاوضه نخواهیم کرد.

🔻در خصوص ماهیت آلایندگی منطقه عملیاتی نار و کنگان گزارش و پایش های محیط زیست شهرستان جم را باور کنیم یا آلودگی هایی که هر از گاهی در گوشه ای از دشت های جم و ریز مانند دم خروس بیرون میزند؟

🔻چرا محیط زیست علی رغم مشاهده عینی و تهیه گزارش از تخلفات زیست محیطی نار و کنگان، هنوز این صنعت را در دو فصل گذشته ۹۸ در لیست صنایع آلاینده شهرستان جم قرار نداده است؟ آیا این سهل انگاری به منزله تضییع حق مردم شهرستان جم نیست ؟

🔻قدمت حضور و فعالیت صنعت گاز ( فجر جم و منطقه عملیاتی زاگرس جنوبی) در شهرستان جم به بیش از ۳۵ سال می رسد و بخش ریز که در نزدیکی و پایین دست شرکت پالایشگاه فجر جم و همچنین در جهت گل باد گودال ها و فلرهای زاگرس جنوبی (کوههای احمد سلمان )قرار گرفته است تنها منطقه ای در استان بوشهر است که در طول ۳۵ سال، بیشترین خسارت و تاثیر سوء حتی بیش از عسلویه در آلودگی های هوا، آب و خاک داشته است.

🔻تجمیع و توزیع غیرقانونی عوارض آلایندگی با در نظر گرفتن سهم ۸ درصدی برای شهرستان جم (۳ برای بخش ریز و ۵ برای بخش مرکزی جم) یکی از ستم های بزرگی بود که بر مردم این مناطق تحمیل شد که محیط زیست استان بوشهر با اهمال کاری در پایش و تهیه گزارشات زیست محیطی یکی از دستگاههای است که بیشترین نقش را در چالش اخیر و تضعییع حق مردم جنوب استان در توزیع عوارض آلایندگی داشته است.

🔻قرار بود در اسرع وقت و به شکلی علمی و تخصصی به این چالش رسیدگی و در توزیع اعتبارات آتی جبران مافات شود .
🔻اگر این رویه ادامه یابد و چاره اندیشی نگردد، پیگیری حق خود را از مراجع ذیصلاح محفوظ می دانیم.

🔻طرح کمیته ملی کاهش آلودگی عسلویه که قرار است دغدغه و مشکلات مردم جنوب استان را در مسائل زیست محیطی را مرتفع سازد ، قبل از نهایی شدن طرح می بایست نمایندگان شوراهای اسلامی هر شهرستان در جریان سند تدوین شده قرار گرفته و نظرات و دغدغه های صاحب نظران بومی منطقه نیز احصاء و مدنظر قرار گیرد.

🔻اجرای طرح کاهش آلودگی عسلویه که قطعا هزینه های چند صد میلیاردی به دنبال دارد از چه محلی قرار است تامین اعتبار شود؟

🔻آیا باز قرار است مسئولان استان با مصوبه ای غیر قانونی به درآمد های عوارض آلایندگی جنوب استان که قانون نحوه توزیع آن را مشخص کرده است تخطی کنند؟

🔻تدوین طرح این کمیته ملی بدون لحاظ کردن مسائل زیست محیطی شهرستان جم قابل پذیرش نیست چرا که این شهرستان در یک بازه زمانی بسیار طولانی و به شکلی مستمر متاثر از فعالیت صنعت نفت است و قرار نیست مردم تا همیشه از وجود شرکت پالایش گاز فجر جم که یک پروژه بزرگ ملی در حوزه پالایش و تامین گاز مصرفی اقصا نقاط کشور است بیشترین آسیب را ببینند.



نظرات

4 پاسخ به “نایب رئیس شورای استان در نشست با رئیس حفاظت از محیط زیست استان بوشهر: طرح کمیته ملی کاهش آلودگی عسلویه بدون توجه به مشکلات زیست محیطی صنعت نفت و گاز در شهرستان جم قابل پذیرش نیست/از حقوق مردم کوتاه نمی آییم”

  1. سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون
    بشه

  2. خسته نباشید مرسی به خاطر این مطلب زیبا

  3. Ali گفت:

    بهترکه قطع شد ما که چیزی ندیدیم از این همه پول دریافتی بابت حق الایندگی

  4. سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر
    کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *