مهندس جواد سعادت طلب مدرس دانشگاه

تحلیلی بر وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی جم از تاسیس (۱۳۹۰) تاکنون

تحلیلی بر وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی جم از تاسیس (۱۳۹۰) تاکنون

دانشگاه آزاد جم با همت، تلاش و پیگیری جناب آقای دکتر عسکر جلالیان نماینده ی پیشین مردم شریف منطقه جم، کنگان، دیر و عسلویه در مجلس شورای اسلامی و با مدیریت آقای دکتر محمد کارگر در سال ۱۳۹۰ در شهر جم افتتاح گردید.


مردم منطقه جم و ریز دارای پیشینه تاریخی درخشانی جهت کسب علم و معرفت در استان بوشهر می باشند به طوری که در سال های دهه ۵۰ و ۶۰ که امکانات آموزشی در منطقه کم بود و جوانان این منطقه ناچار بودند جهت ادامه تحصیل از شهرستان خارج شوند حدود یک سوم ظرفیت رشته های علوم تجربی و ریاضی و فیزیک در دبیرستان های خورموج و کنگان، بچه های جم و ریز بودند.
هدف از تاسیس دانشگاه آزاد جم ایجاد شرایط لازم جهت ادامه تحصیل کارکنان شرکت ها و خانواده های آنان و فرزندان این مرز و بوم خصوصا خانم ها که ادامه تحصیل در خارج از شهرستان برایشان خیلی سخت بود.
رشد جمعیت در کشور در سال های دهه ۶۰ به طور متوسط بیش از ۴درصد بود و در این سال ها به حدود ۱٫۲ درصد رسیده است ولی رشد جمعیت شهرستان جم در دهه گذشته به نقل از آقای نیکخواه عضو زحمتکش شورای اسلامی شهر جم به بیش از ۶۰ درصد رسیده است و این رشد تصاعدی جمعیت در شهرستان جم نیاز های آموزشی، فرهنگی، خدماتی، مسکن، اجتماعی و … به همراه داشته است.
جمعیت مهاجری که از همه ی نقاط کشور جهت کار وارد منطقه جم و ریز شده اند پتانسیل و توانایی های با القوه ای دارند که جمعیت کنونی شهرستان جم را مغایر با بقیه مناطق استان و کشور می نماید به دلایل مشروح ذیل:
• جمعیت مذکور یا به طور مستقیم در شرکت های منطقه ارائه خدمت می نمایند که از نظر اقتصادی وضعیت خوبی دارند یا به شکل غیر مستقیم انجام خدمات به این جمعیت را به عهده دارند که باز هم از نظر اقتصادی در مقایسه با دیگر شهرستان ها وضعیت بهتری دارند.
• جمعیت مهاجر اکثرا تحصیلات عالیه داشته و از نظر استعداد تحصیلی توان با القوه ای دارند زیرا در آزمون های استخدامی که برگزار شده توانایی های علمی و فرهنگی این گروه باعث پذیرفته شدن آن ها شده است و هم اینکه گلچین نخبه های مناطق مختلف وارد صنعت نفت و گاز شده و کسانی که در سال های دهه ۷۰ و ۸۰ استخدام و شاغل صنعت در این مناطق شده اند اکثرا با مدرک دیپلم جذب شده اند.
• در حال حاضر اکثریت دانشجویان دانشگاه های آزاد استان کارکنان شاغل در منطقه عسلویه و کنگان و جم تشکیل می دهند که اکثریت جمعیت نامبرده ساکن شهرستان جم می باشند.
نقاط قوت فوق الذکر فرصت هایی هستند که شرایط ایجاد و توسعه دانشگاه آزاد در شهرستان جم را بیش از هر نقطه ای در کشور مساعد می کند.
دانشگاه آزاد جم با چند رشته ی کاردانی در سال ۱۳۹۰ شروع به کار کرد، طولی نکشید که چندین رشته ی کارشناسی از دانشگاه های اهرم، خورموج، برازجان، کنگان و دیر به صورت تفاهمی در دانشگاه آزاد جم دایر گردید و دانشجویان ساکن جم که در این دانشگاه ها مشغول به تحصیل بودند توانستند در محل دانشگاه آزاد جم ادامه تحصیل دهند ولی این روند باعث ایجاد مشکلاتی برای دانشجو، دانشگاه و اساتید گردید زیرا رشته و دانشجو مربوط به دانشگاه جم نبود.
در تابستان ۱۳۹۴ روند جذب دانشجو به صورت تفاهمی نیز لغو گردید. در سال ۱۳۹۴ مدیریت منطقه ای دانشگاه آزاد در کشور نیز لغو گردید و اختیارات این مدیریت به رئیس دانشگاه آزاد بوشهر آقای دکتر قیصری واگذار گردید و ایشان متولی مدیریت دانشگاه های آزاد استان گردیدند.
آقای دکتر قیصری تصمیم به تغییر مدیریت دانشگاه آزاد جم گرفتند و در این قضیه امام جمعه و فرماندار محترم شهرستان سر سختانه با تغییر مدیریت دانشگاه آزاد جم مخالفت کردند و در این زورآزمایی آقای دکتر قیصری به ظاهر غالب میدان شد و آقای دکتر کارگر را عزل و آقای مهندس عظیم پور را به سمت مدیریت دانشگاه آزاد جم گماردند.
آن طور که بنده اطلاع دارم چندین مرحله مهندس عظیم پور درخواست ملاقات با امام جمعه و فرماندار محترم داشتند ولی هیچکدام جواب مثبت ندادند و اوضاع دانشگاه هر روز بدتر از دیروز شد تا امروز که به مرحله تعطیلی و برچیده شدن دانشگاه آزاد در جم چیزی نمانده است.
حال با طرح چند سوال موضوع را خاتمه می دهم و قضاوت را به مردم خوب و فهیم شهرستان می سپارم.
جناب آقای دکتر قیصری همانطور که خود شاهد بودید در طول چهار سال تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد جم به حدود ۱۸۰۰ نفر رسید و این در حالی است که تعداد دانشجو های دانشگاه های بزرگ استان مثل بوشهر و برازجان به سختی به بیش از ۲۰۰۰ نفر می رسد و چنان چه در حق دانشگاه آزاد جم کم لطفی نشده بود در حال حاضر بیش از چهار هزار نفر دانشجو در دانشگاه آزاد جم تحصیل می کردند.
اکثر دانشجو هایی که متقاضی تحصیل در دانشگاه آزاد جم هستند به ناچار در دانشگاه های علمی کاربردی عسلویه و کنگان ادامه تحصیل می دهند به طوری که در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ نفر در دانشگاه علمی کاربردی عسلویه ادامه تحصیل می دهند که به یقین بیش از ۲۰۰۰ نفر از آنان ساکن جم و متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد جم هستند. ادامه این روند باعث شده است هم منافع دانشگاه آزاد متحمل ضرر و زیان شود و هم کیفیت آموزشی دلخواه به دست نیاید.
آیا اختلاف سلیقه شخصی جناب عالی با فرماندار و امام جمعه محترم بر سر تغییر مدیریت دانشگاه آزاد جم ارزش این نابسامانی را داشته است؟
جناب فرماندار محترم شما حافظ منافع مردم و نماینده عالی دولت و حاکم و ناظر بر فعالیت و رفتار ادارات مختلف هستید. درست است که دانشگاه آزاد بخش خصوصی است و زیر نظر دولت نیست ولی تابع دولت که هست در این مدت دو سال هیچ حرکت مثبت و امیدوار کننده ای از دانشگاه آزاد جم شاهد نبوده ایم. ما انتظار داشتیم تغییر مدیریت دانشگاه منجر به تغییر رفتار و حرکت به سمت جلو گردد در صورتی که این طور نبوده است پس چرا در این مدت هیچ حرکت و اقدامی از طرف شما شاهد نبوده ایم آیا شما هم کمر همت بر جمع کردن دانشگاه آزاد در جم بسته اید؟
و اما انتظار مردم از امام جمعه محترم خیلی بیش از این هاست شما نماینده مقام معظم رهبری در شهرستان هستید اگر جایی دولت و قوه قضاییه و یا نمایندگان مجلس در انجام امور قصور و یا کوتاهی کنند مردم به نمایندگان ولی فقیه پناه می برند جناب عالی که خود شاهد و ناظر بر برچیده شدن دانشگاه آزاد جم هستید چرا ساکت نشسته اید اگر شما از تغییر مدیریت دانشگاه آزاد دلخور هستید دلیل بر این نمی شود که نسبت به حقوق مردم که همانا توسعه دانشگاه آزاد در جم می باشد بی تفاوت باشید.
در پایان با جمله ای از جناب آقای اکسیر عضو شورای اسلامی شهر جم که در مناظره انتخاباتی بیان کردند عرایضم را خاتمه می دهم:
تحقق توسعه پایدار به سرانجام نمی رسد جز به وسیله دانشگاه
با توجه به شعار فوق و شتاب توسعه در شهرستان جم وجود دانشگاه در شهرستان جم جزء الزامات توسعه می باشد.

مهندس جواد سعادت طلب

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)



نظرات

6 پاسخ به “تحلیلی بر وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی جم از تاسیس (۱۳۹۰) تاکنون”

  1. مهدی گفت:

    درود بر مهندس عزیز . شاید یکی از دلایلی که دانشجویان جمی بجای دانشگاه آزاد جم به سمت علمی کاربردی عسلویه و کنگان گرایش پیدا کردند سختگیری های معمول در شهر جم باشه واقعیت اینه که در جم کلاس گذاشتن اساتید و سختگیری ها زیادتر از حد معمول هست و دانشجویان اکثرا بعد مسافت را به جان می خرند تا به شهرهای اطراف بروند تا هم برخورد بهتری با اونا بشه هم کمی اساتید ملایمتر برخورد می کنند شیوه کار در دانشگاههای اطراف جم را به چشم دیده ام و همچنین دانشگاه ازاد جم ، فرق رفتار اینجا با اونجا زمین تا … هست شاید این حرف من غیر منطقی باشه و بعضی ها نیز ایراد بگیرند ولی دلیل گریز دانشجویان از دانشگاه آزاد جم همین هست ضمنا در بخش تبلیغات هم دانشگاه بسیار ضعیف عمل کرده هیچ تبلیغی در سالهای اخیر مبنی بر جذب دانشجو در دانشگاه آزاد جم ندیده ایم ولی آنچه زیاد در سطح شهر می بینیم بنرهای تبلیغاتی دانشگاه علمی کاربردی عسلویه و کنگان هست و حتی دانشگاه آزاد لامرد و پارسیان ، در این میان باید به خواسته های دانشجوها هم کمی اهمیت داده شود تا به تعداد دانشجویان افزوده شود هر دانشجویی پا در دانشگاه ازاد جم میگذاره پس از ورود به ده نفر توصیه میکنه که از خیر این دانشگاه بگذرند دلایلش هم همه میدونن اساتید دانشگاه ازاد جم اینجا رو دانشگاه اکسفورد و هاروارد اشتباه گرفته انددر حالیکه سطح معلومات خیلی از این اساتید جسارتا در حد فوق دیپلم بیشتر نیست

  2. رهگذر گفت:

    سپاس از نگاه تیزبین شما جناب مهندس سعادت طلب عزیز
    اما شما از رئیس فعلی دانشگاه آزاد شهرستان که روزمه خویش کلا کپی برداری از جناب آقای قیصری رئیس دانشگاه آزاد بوشهر بود که در صفحه دانشگاه آزاد جم بود و فقط اسم خود را عوض کرده بود که با کامنت کاربران تصحیح کرد چه انتظاری دارید؟
    رئیس دانشگاهی که با ماشین دانشگاه آزاد در شهر جولان میدهد و موقع تخلف رانندگی به صراحت بیان می کند ماشین برای دانشگاه آزاد هست هر چقدر دلت میخواد جریمه اش کن چه توقعی دارید؟(جمله ای هست که عینا رئیس دانشگاه آزاد به مامور راهنمایی و رانندگی بیان داشتند و من با گوشهای خودم شنیدم) و تاسف خوردم برای شهرستانی با این پیشینه علم و ادب چنین شخصی سکان دار عالی ترین مرکز علمی این شهرستان باشد
    ضمنا همانطور که میدانید شهرستان جم کلی افراد نخبه با تحصیلات عالی از دانشگاههای معتبر دولتی دارند اما اجازه تدریس به آنها نمیدهند و مدرس هایی در دانشگاه مشغول تدریس هستند که روزمه قابل دفاعی ندارند چه انتظاری دارید؟
    تا الان هم که تعداد معدودی دانشجو در این مکان هستند باید به فال نیک گرفت

  3. Paradox گفت:

    درود. متاسفانه اقای مهندس عظیم پور هم مانند دکتر کارگر نتونستند کار خاصی برای دانشگاه آزاد جم انجام بدهند و هر ترم شاهد کم شدن دانشجویان و از دست دادن رشته های دانشگاه هستیم. در ضمن باید اشاره ای به ندادن حقوق اساتید از سال ۹۲ کرد که با توجه به ضعف مدیریت و ندادن حقوق اساتید، بی انگیزه بودن اساتید را شاهد هستیم. و البته بسیاری مشکلات دیگر از جمله پایین بودن کیفیت اموزشی، تشکیل نشدن خیلی از کلاس ها و …. .
    امیدواریم مسولین به داد این دانشگاه برسند.

  4. استاد گفت:

    درود
    با تشکر از جناب آقای سعادت طلب
    نکات جالب و قابل تامل جناب آقای سعادت طلب راجع به وضعیت دانشگاه آزاد نشان از اهمیت موضوع برای ایشان و سایر اساتید و دانشجویان می باشد امید است که مسوولان شهرستان با همفکری و همکاری باهمدیگردر این خصوص؛ ما شاهد رونق و شکوفایی بیشتر دانشگاه آزاد در شهرستان باشیم و امیدوارم این بار شاهد تصمیم درست مسوولان باشیم
    سپاس

  5. تحلیل آقای سعادت طلب خوب و منصفانه بود. به طور کلی اوضاع دانشگاه های جم بخصوص دانشگاه ازاد و دانشکده فنی مهندسی خوب نیست و دلیل آن هم سیاسی کاری هایی بود که در هر دو نهاد انجام شد و نتیجه آن چیزی است که امروز می بینیم. این وضعیت مدیری توانمند و غیروابسته می طلبد که با تعامل با مسئولین شهرستان اوضاع را سروسامان دهد.

  6. خیلی سایت خوبی دارین ممنون ازتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *